perjantai 24. lokakuuta 2008

Sydämen kyllyydestä Jaana puhuu!

Kissa kiitoksella elää, mutta kyllä hyvät viestit kanssaihmisistäkin ovat paikallaan. Olen ollut kahdeksan vuotta politiikan palveluksessa pitkän toimittajauran päätteeksi. Ne vuodet ovat olleet yllätyksiä täynnä - julkisuuskuva politiikasta ei oikein stemmaa totuuden kanssa.

Politiikka on kovaa työtä, jos sen haluaa tehdä kunnolla. Kaiken arvostelijoita ja paremmin tietäviä on Espoonkin valtuustossa aikamoinen joukko. Jaana kuuluu ryhmään, jota arvostan. Nuoret, osaavat naiset - politiikan suuri voimavara Espoossa.

Erityisesti tuo naisjoukko ansaitsee kunnioituksen siksi, että he elävät arjessa - pitävät huolta kodista ja lapsista. Pelkästään kunnallispolitiikkaan kuuluvien asiakirjojen lukeminen on suuri urakka, ja ennen kuin voi sanoa ymmärtävänsä, mistä on kysymys, onko jossain piilossa jotain, joka pitäisi paljastaa vaatii pitkiä työpäiviä.

Jaana on näkijä, joka perehtyy, ymmärtää ja perustelee. Esimerkiksi hänen selvityksensä kaupunginhallituksen kokouksista ovat olleet kymmenen pisteen arvoisia.

Näin on! Sitä kyllä toivoisin, että Jaana löytäisi sen hanan, josta hän voisi joskus katkaista ylenpalttisesti pulppuavan puheensa. Kuitenkin - hänen tapauksessaan:

SYDÄMEN KYLLYYDESTÄ SUU PUHUU!


Pekka Holopainen
Toimittaja, valtuutettu


*

Ei kommentteja: